Biblioteca Franceză din Mangalia a găzduit un dublu eveniment

0
631

biblioteca_franceaza_mangalia_tvlitoral

Biblioteca Franceză din Mangalia a găzduit un dublu eveniment: împlinirea a 22 de ani de la înființarea instituției de cultură şi sărbătorirea a 160 de ani de nașterea poetului Arthur Rimbaud. În cadrul evenimentului a avut loc vernisajul expoziției «La Malle de Rimbaud» oferită bibliotecii de oraşul Charleville-Mézières, oraşul natal al lui Rimbaud.

La eveniment au participat Luminița Dumitrescu, bibliotecarul instituţiei culturale, Jean Pierre Marcoux, Preşedintele Asociaţiei «Les Amis de la Bibliothèque Française ARTHUR RIMBAUD de Mangalia» şi cofondator al bibliotecii, profesori de limba franceză din localitate, alături de elevii acestora.

Istoria Bibliotecii „Arthur Rimbaud“, una dintre cele mai bogate din România în ceea ce priveşte fondul de carte în limba franceză, a început acum 22 ani. Instituţia de cultură este cea de a doua de acest fel înfiinţată în ţara noastră, după Revoluţia din 1989. Biblioteca Franceză din Mangalia a fost deschisă în 1992 de fostul primar al oraşului, Nicolae Sideri, cele 6.000 de volume câte număra iniţial fiind, toate, donaţii ale locuitorilor din Charleville-Mézières.

Mai mult, pe tvlitoral.ro, 20.10.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply