Primarul Mangaliei, Cristian Radu, despre lucrările la străzi, trotuare și spații verzi – FOTO

1
763

Zilele acestea, împreună cu colegii din Primărie, am fost în mai multe locuri din oraș pentru a verifica stadiul lucrărilor la străzi, trotuare și spații verzi. Am zăbovit mai mult la Sensul Giratoriu, unde am cerut echipelor de muncitori să mai scurteze pauzele, să-și dea silința pentru a face o treabă bună și, mai ales, să se încadreze în perioada specificată în contract.

01-in vizita pe str muncitorului

Am stat de vorbă cu locuitorii blocurilor de pe străzile Portului și Muncitorului unde, de asemenea, se fac lucrări de reamenajare și modernizare a domeniului public. Am observat că unii oameni sunt încă destul de reticenți la schimbările care au loc pe străzile lor, în special în privința spațiilor verzi. De aceea, profit de această ocazie pentru a explica tuturor celor interesați că reamenajarea și eficientizarea acestor spații verzi este prioritară pentru mine, ca primar, în această perioadă.

02-in vizita pe str muncitorului 03-in vizita pe str portului

În Mangalia, încă nu avem un raport optim între suprafața de spații verzi și cea de construcții. Însă, până vom reuși să avem un echilibru în această privință, este foarte important să exploatăm cum se cuvine zonele verzi, astfel încât să devină, cu adevărat ”plămânul verde” al orașului, cum se întâmplă, de exemplu, la Botoșani.

04-in vizita pe str portului

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Degeaba avem zone cu vegetație, dacă acestea, în loc să producă oxigen pentru oraș, au devenit adevărate focare de infecție și un real pericol mai ales pentru copii. Ori acum, tocmai pe acest aspect ne concentrăm: eliminarea vegetației uscate, combaterea dăunătorilor, plantarea de gazon, flori și copaci care se pretează la condițiile climatice din zona geografică în care ne aflăm. Nu facem nimic după ureche, nu mai plantăm copaci pe căminele de canalizare și nici alte plante a căror întreținere costă mai mult decât oxigenul pe care-l produc.

05-in vizita pe str portului

Ne-am consultat cu specialiști în domeniu și, credeți-mă că la acest capitol este foarte mult de muncă, mai ales la igienizarea porțiunilor de teren din fața blocurilor.

06-in vizita pe str portului

Încă o dată, ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe durata lucrărilor, dar aș vrea să înțelegem cu toții că în Mangalia a trecut vremea spoielilor electorale. Nu dăm o bidinea de var, cum se făcea în alți ani, ca să luăm ochii celor care votează. Vreau să facem ceva trainic, iar pentru asta este nevoie de timp și de încredere în rezultatul pozitiv al unui lucru bine făcut.

Vă mulțumesc și vă doresc o seară plăcută!

Duminică, 28 septembrie 2014, ora 20,00.

Preluare de pe Facebook.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply