Guvern: Cadrele didactice cu drepturi salariale câștigate în instanță, plătite din Fondul de rezervă bugetară

0
595

AGERPRES: Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat luni că Executivul a creat un mecanism astfel încât să poată fi alocați bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru plata către cadrele didactice a unor drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești.

liviu_dragnea

Foto: (c) LIVIU ȘOVA/AGERPRES FLUX

Potrivit lui Dragnea, decizia a fost luată prin intermediul unui proiect de ordonanță privind stabilirea unor măsuri financiare pentru activitatea administrativă, care a fost aprobat de Guvern.

“Nu știm acum câte hotărâri judecătorești vor veni, nu poate să evalueze nimeni lucrul acesta, dar și dacă vin, ele tot trebuie plătite. Noi am stabilit acum mecanismul de plată”, a spus Liviu Dragnea, care a adăugat că aceste plăți nu presupun suplimentări bugetare.

Pe de altă parte, vicepremierul a afirmat că în același act normativ au fost introduse prevederi potrivit cărora Ministerul Educației, precum și instituțiile de învățământ universitar de stat să poată finanța din bugetele proprii activități sportive, culturale și artistice, precum și activități profesionale pentru asociații și organizații studențești.

AGERPRES.RO/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Antonia Niță), 22.09.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply