După 7 ani de amânări, începe distribuirea cardurilor de sănătate

0
590

farmec.ro
carturesti.ro%20

carduri-de-sanatate

După șapte ani de amânări, astăzi începe distribuirea cardurilor naționale de sănătate. Primii care vor intra în posesia lor vor fi bucureștenii. Din 22 septembrie, vor fi împărțite și în restul țării.

Cardul va fi adus acasă de poștaș și predat pe baza actului de identitate și a semnăturii asiguratului. Persoanele care nu vor fi găsite la domiciliu,  vor putea să îl ridice de la Casa Județeană de Asigurări de care aparțin.

Deocamdată, cardurile nu vor putea fi folosite, pentru că nici medicii de familie, nici cei din policlinici și nici spitalele n-au aparate care să le poată citi. Ministerul Sănătății estimează că la nivel național vor fi distribuite peste 12 milioane de carduri.

Aproape 500 de mii vor ajunge la Constanța. Acestea vor  avea un cip care va cuprinde informații precum codul numeric personal, codul unic de asigurat, diferit de CNP, grupa sanguină, istoricul bolilor, dar și opțiunea de a deveni donator de organe. Eventualele afecțiuni grave pot fi înscrise numai cu acordul pacientului.

Sursa: reporterntv.ro, 19.09.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply