În centrul Neptunului se lucrează la unul dintre cele mai spectaculoase spaţii de divertisment din ţară: „Eco Parcul Aventura“

0
673

În centrul staţiunii Neptun se lucrează, de câteva săptămâni, la una dintre cele mai mari investiţii private din sudul litoralului: „Eco Parcul Aventura“. Investiţia va fi dezvoltată pe o suprafaţă de circa 2 hectare, terenul fiind situat pe strada Plopilor, în zona împădurită a staţiunii. Proiectul a primit undă verde de la Consiliul Local Mangalia în luna februarie a acestui an, iar licitaţia publică a avut loc în luna aprilie.

ecoparc_aventura_neptun_1

Şeful lucrărilor parcului tematic ce se ridică la Neptun este unul dintre cei mai renumiţi salvamontişti din România, Relu Nica, cel ce a dus la bun sfârşit şi construcţia altor proiecte similare: cel de la Capra (Munţii Făgăraş), Comana (Giurgiu), Zamora (Buşteni) sau cel de pe Transfăgărăşan.

„Astfel de parcuri de aventură au o veche tradiţie în ţări precum Franţa sau Anglia. La Chambery, în Franţa, de exemplu, un spaţiu asemănător a fost dezvoltat pe 8 hectare de teren şi cuprinde numai puţin de opt parcuri tematice. Parcul de la Neptun va avea zece trasee: două pentru copiii de până la opt ani, iar celelalte pentru adulţi“, afirmă Relu Nica. Potrivit declaraţiilor salvamontistului, personalul ce va deservi parcul este unul specializat, de profesionişti. Aceştia vor fi costumaţi potrivit temei parcului, în piraţi şi vor supraveghea, la foc continuu, evoluţia clienţilor. Conform estimărilor investitorului, în parc se va lucra în două ture, fiecare dintre acestea cu câte 20 de angajaţi.

ecoparc_aventura_neptun_3

Investiţia de aproape 300.000 de euro cuprinde 11 trasee şi 150 de „ateliere“

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tiroliene, punţi şi plase, biciclete în copaci şi zone pentru căţărat, acestea sunt numai câteva dintre elementele ce compun cele unsprezece trasee ale „Eco Parcul Aventura“ din Neptun. Tot şeful lucrărilor, Relu Nica, mai spune că traseele vor fi colorate potrivit dificultăţii: cel mai uşor dintre ele va fi marcat cu mov – pentru micuţii de până la şase ani, în timp ce traseul negru va fi cel destinat adulţilor cu suficientă experienţă, întrucât înălţimea maximă la care aceştia vor căuta adrenalina este de circa 14 metri (aproximativ nivelul al IV-lea al unui bloc).

Cele unsprezece trasee vor fi alcătuite din 150 de ateliere – jocurile montate între copaci. Multe dintre acestea sunt originale, gândite la faţa locului, în timp ce celelalte sunt „importate“ din străinătate.

ecoparc-neptun

Preşedintele regiunii de Sud-Est a ANAT,  Aurelian Marin, cel ce va investi aproape 300.000 de euro în noul parc, a declarat, pentru „Ediţia de Sud“, că a ales Neptunul pentru dezvoltarea noii sale afaceri din două motive: „Pe de o parte, ca operatori din turism, suntem extrem de interesaţi să creştem atractivitatea zonei. Pe de altă parte, potrivit cifrelor ANAT, litoralul sudic a „crescut“ foarte mult în ceea ce priveşte numărul turiştilor, iar datele ne arată că tendinţa se va menţine ascendentă şi în următorii doi-trei ani. Aceste motive, alături de faptul că aici am găsit o zonă propice, împădurită, ce se pretează genului de divertisment pe care îl urmărim, ne-au determinat să ne dorim o investiţie de anvergură în sudul litoralului“.

Eco Parcul Aventura Neptun

Sursa text si foto: editiadesud.ro, 18.09.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply