Ingrozitor: Cum a avizat ministrul pacalit de vulpe abecedare cu texte sadice?

0
609
tainele abecedarului

Pentru că noile manuale nu sunt încă de găsit, elevii de clasa I si a II-a se folosesc de materiale auxiliare pentru a îi indruma în a pune bazele cunoștințelor lor de limba română, matematică și multe altele. 

Un astfel de manual este “Să dezlegam tainele abecedarului” – AVIZAT de Ministerul Educatiei, deci de ministrul Remus Pricopie. Manualul ar trebui potrivit propriei descrieri sa indrume copiii spre o “gandire constructiva, interdisciplinara”. Insa in realitate “tainele abecedarului” dezleaga totodata si tainele sadismului, masochismului, violentei si brutalitatii de care copiii ar trebui feriti.

Exemplele spun totul de la sine. De pilda exercitiul “Joc de rol”, in care copiii trebuie sa intre in pielea personajelor, sa interpreteze dialogul dat, sa mimeze experienta traita de personaje are urmatorul scenariu:

“Maria ia o lamă nouă.

– Maria, aruncă lama!/

– Nu, Ileana, e lama mea!/

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Acum Maria are o rană mare.”

Iar pentru a “dezlega tainele literei b”: “Baba bătu bietul băiat bolnav”.

Sunt acestea exemple demne de urmat? Ar trebui copiii sa intre in pielea unui personaj care se taie cu lama? Ar trebui cei de clasa I sa se gandeasca macar la copii bolnavi batuti? Cum pot fi avizate astfel de manuale cu astfel de texte? Cum ajung ele pe bancile elevilor?

Mai mult, aici:

http://www.stiripesurse.ro/ingrozitor-cum-a-avizat-ministrul-pacalit-de-vulpe-abecedare-cu-texte-sadice/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply