Mesajul primarului Radu Cristian, după ședința CL de marți

0
666

farmec.ro
carturesti.ro%20

cristian_radu

În după-amiaza acestei zile (n.red.: marți, 16 sept.) a avut loc o şedinţă a Consiliului Local, în cadrul căreia s-au votat câteva proiecte foarte importante pentru comunitatea noastră. Unul dintre acestea se referă la racordarea blocurilor cu sobe la reţeaua de gaze naturale.

După cum ştiţi, încă de la preluarea mandatului, am spus că rezolvarea problemei căldurii este pentru mine, ca primar, o prioritate. De aceea, cu sprijinul CL, am trecut termoficarea în subordinea legislativului local, apoi am reuşit să aducem în Mangalia reţeaua de gaze naturale şi să racordăm toate centralele termice. Astfel, am scăpat de combustibilul lichid uşor care era şi scump şi poluant. Treptat, am redus preţul gigacaloriei până la 200 de lei, cât va fi în această iarnă.

Vă spun încă o dată că nimic nu ar fi fost posibil fără votul consilierilor locali, cărora le mulţumesc din nou pentru că au pus interesul public mai presus de cel politic.

Totuşi, am rămas cu o datorie morală faţă de locuitorii de la case şi cei de la blocurile cu sobe, care nu au beneficiat niciodată până acum de vreo formă de sprijin din partea Primăriei, în privinţa încălzirii pe timpul iernii.

De aceea, am iniţiat acest proiect de hotărâre prin care Primăria va finanţa montarea conductei de gaze în fiecare dintre blocurile cu sobe, pe casa scării, până la ultimul etaj, urmând ca locatarii să suporte doar costurile instalaţiei individuale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În timpul şedinţei, s-a adoptat un amendament formulat de consileri, potrivit căruia municipalitatea va sprijini şi locuitorii de la case, în vederea racordării la reţeaua de gaze naturale. Urmează ca reprezentanţii administraţiei publice locale să redacteze un regulament în baza căruia se va acorda acest sprijin.

În consecinţă, eu cred că adoptarea acestui proiect reprezintă o dovadă de unitate la nivelul Primăriei şi Consiliului Local, atunci când este vorba despre o măsură benefică pentru oraşul nostru. Totodată, este foarte important să tratăm cu aceeaşi unitate de măsură pe toţi cetăţenii Mangaliei, în privinţa sprijinului pentru încălzire, fie că aceştia locuiesc la case, la blocuri cu sobe sau la blocuri racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Sursa: fb. 17.09.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply