Un nou an şcolar începe, astăzi, pentru 111.007 de elevi constănţeni

0
736

Un nou an şcolar

În toate unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa sunt organizate, astăzi, festivităţi pentru a marca debutul anului şcolar 2014-2015. Dincolo de atmosfera de sărbătoare, educaţia păşeşte într-un nou an cu lipsuri şi pretenţii atât din partea dascălilor cât şi a părinţilor care se lasă atraşi într-un sistem în care banul face legea.

111.007 de elevi constănţeni din învăţământul preuniversitar încep, astăzi, noul an şcolar, cu 10% mai mulţi decât anul trecut. Potrivit inspectorului general şcolar, Răducu Popescu, o creştere semnificativă a fost înregistrată în învăţământul profesional unde au fost înscrişi1.584 de elevi şi cel postliceal, cu 1.984 de elevi.

Şi la clasa pregătitoare, numărul elevilor este mai mare. Astfel, deşi fuseseră prevăzute 305 clase cu un număr total de 6.670 de elevi, acestea au fost suplimentate cu încă 3 sau 4 clase ca urmare a solicitărilor venite din partea părinţilor şi a managerilor de şcoli.

Debutul noului an şcolar este marcat şi de lipsa manualelor, în format clasic şi mai nou cel digital, pentru bobocii din clasele I şi a II-a, problemă despre care conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa spune că este una de scurtă durată şi fără efecte pe termen lung. „Personalul didactic poate suplini lipsa manualelor şi mai sunt o serie de alte activităţi care trebuie derulate la început de an şcolar“, preciza vineri, inspectorul general şcolar, Răducu Popescu.

Continuarea, în observator.ro, Luni, 15 septembrie 2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply