Remus păcălit de vulpe

0
761

lupa_capitolina_roma

Dacă ajungeţi vreodată în situaţia de a-l întâlni pe ministrul Educaţiei şi vreţi să faceţi „networking”, nu-i vorbiţi domniei sale despre tehnologie şi digital. Senzaţia mea este că pe domnul Remus Pricopie nu-l pasionează acest domeniu. Mergeţi pe calea sigură şi discutaţi despre vremea de afară.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a confundat lupoaica din mitologia romană cu o vulpe, într-o emisiune TV. Cea mai simplă modalitate prin care ministrul se putea documenta în legătură cu cea mai celebră poveste legată de numele său se afla la un clic (pe laptop) sau o atingere de ecran (pe smartphone) distanţă: enciclopedia digitală Wikipedia.

Un ministru al Educaţiei, numit Remus, nu ştie care este povestea celui mai celebru Remus din istorie. La întrebarea „În ce oraş s-au născut Romulus şi Remus?”, Pricopie a răspuns: „Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş anume, pentru că ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetăţean”. Ce explicaţie are domnul Pricopie pentru faptul că nu a folosit, la un moment dat în viaţă, cea mai la îndemână unealtă disponibilă pentru a se documenta despre numele său?

Mai mult, în gandul.ro, 15.09.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply