Oricare dintre voi ar putea fi un preşedinte mai bun, dar de pe margine nu se poate!

0
628

Dacă aţi cere însă socoteală pentru banii pe care îi plătiţi, poate România nu ar mai fi o ţară asistată.

OPINIE CRISTIAN HOSTIUC

Fiecare dintre voi sunteţi măsuraţi, analizaţi, evaluaţi şi cuantificaţi în fiecare zi. Fie că sunteţi antreprenori, oameni de afaceri, directori, CEO, CFO, proprietari sau angajaţi. Toată lumea vă evaluează începând de la clienţi, până la şefi.

Aveţi norme, taskuri, deadline-uri, o lungă listă cu “To do”, care nu se mai termină niciodată. Iar în fiecare zi o luaţi de la capăt.

Când vorbiţi cu angajaţii, când mergeţi la bancă, la un creditor sau furnizor, pentru afacerea sau jobul vostru în care investiţi cel mai mult timp, energie sau bani, puneţi pe masă cifre concrete, un buget, un business plan, alături de o poveste în care spuneţi că, dacă veţi reuşi, îi veţi plăti pe toţi.

Urmează apoi operarea de zi cu zi în care comparaţi cifrele, evaluaţi vânzările şi vedeţi dacă sunteţi sau nu în buget sau dacă businessul merge conform planului. Indiferent cine sunteţi şi ce poziţie ocupaţi, trăiţi cu această teroare zi de zi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Întrebarea este de ce voi, la rândul vostru, nu îi evaluaţi la fel pe cei care odată, la patru sau cinci ani, vă promit ceva şi vă cer votul. De ce nu-i analizaţi, măsuraţi şi evaluaţi la fel? De ce avem aceeaşi clasă politică, aceleaşi personaje, aceeaşi urmaşi, de la o generaţie la alta şi nu îi daţi afară?

Problema nu este la ei, ci la voi. Avem ceea ce avem, ceea ce urâţi, ceea ce dispreţuiţi, ceea ce credeţi că nu vă reprezintă, din cauza voastră, nu a lor. Pentru că nu le cereţi socoteală, pentru că nu îi validaţi, pentru că îi lăsaţi să se aleagă singuri, avem rezultatul pe care îl criticaţi.

Vă invităm să citiți continuarea în zf.ro, Luni, 15.09.2014.

(OPINIE CRISTIAN HOSTIUC, DIRECTOR EDITORIAL ZF).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply