Proiect pentru dezvoltarea turismului. Alee de promenadă în 2 Mai

0
906

Plaja din 2 Mai

În sezonul estival, într-una din cele mai frecventate stațiuni de pe litoral, 2 Mai, accesul spre plajă este greoi, mai ales pentru turiștii care se cazează la intrarea în stațiune, în apropierea Portului Mangalia, întrucât, pentru a ajunge în siguranță la mare, sunt nevoiți să treacă prin centrul localității. Printre ei există și oameni care vor să-și scurteze călătoria și aleg să circule pe drumul ce leagă DN 39 cu calea de acces spre Portul Mangalia, situat în apropierea plajei, drum care este tranzitat în special de vehiculele de mare tonaj. Așadar, pentru a preveni o tragedie și, totodată, pentru a dezvolta turismul în zonă, autoritățile locale din Limanu au decis să transforme drumul în promenadă și să construiască altul separat, destinat exclusiv tirurilor care intră în port.

PLAN DE DEZVOLTARE TURISTICĂ

Primarul Nicolae Urdea a declarat că, în fiecare vară, turiștii își pun viața în pericol, aventurându-se pe drumul portului, și că unica soluție de a le proteja viața este cea de a le amenaja un drum pietonal.

„2 Mai este o zonă turistică unde, vara, mulți oameni vin să se relaxeze, iar cei care sunt cazați în pensiunile situate la intrarea în stațiune se deplasează pe acest drum spre plajă și riscă să fie loviți de tiruri sau de alte utilaje grele care vin din port. Din fericire, nu au existat incidente neplăcute. Totuși, vrem să eliminăm orice pericol și dorim ca pe drumul actual, ce se întinde pe o lungime de 900 de metri, să amenajăm o promenadă și să facem altul separat, la 70 de metri distanță de acesta, pentru utilajele grele. Este printre cele mai importante proiecte pe care le avem, întrucât este vorba despre siguranța turiștilor și, de ce nu, despre dezvoltarea afacerilor în zonă. Vrem să oferim ocazia mai multor agenți economici de a deschide terase sau de a-și face chioșcuri de suveniruri lângă promenadă. În plus, dorim să amenajăm și parcări auto, care vor fi amplasate între drumul actual și șantierul naval”, a afirmat Urdea.

Mai mult, în telegrafonline.ro, Marți, 2 sept.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply