FOTO VIDEO Armonia, cel mai bun cor bărbătesc din lume!

0
945

corala-armonia-constanta-romania

Corala Armonia reprezintă Constanţa, Dobrogea, România!

CONSTANŢA. Corala Armonia, aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului, a fost desemnată luna trecută cel mai bun cor bărbătesc din lume, la Jocurile Corale Mondiale de la Riga, Letonia. Cei 30 de membri ai corului, cu vârste între 24 şi 40 de ani, cântă atât muzică religioasă, cât şi muzică populară românească.

Voci puternice şi melodioase, timbru aparte bisericesc şi folclor autentic românesc. Pentru că trebuia ca toate acestea să poarte un nume, li s-a spus Corala Armonia, corul cu muzică divină izvorâtă din piepturile unor români.

Povestea corului începe în 2001, la Seminarul Teologic Tulcea, acolo unde a fost înfiinţat de Iulian Dumitru (36 de ani), un tânăr teolog din Prahova. După doi ani în care a funcţionat la Tulcea, corala a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. De aici, ansamblul vocal începe să se dezvolte.

Dirijorul Iulian Dumitru a studiat pe lângă Teologie, şi Muzică, secţiunea Artă sacră. De la un nucleu de 8-10 membri, corala are acum 30 membri. Jumătate dintre ei sunt clerici, jumătate sunt studenţi sau absolvenţi de Teologie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Iniţial, am fost un cor religios. A cânta despre Dumnezeu este înălţător. Îţi înmoaie inima. Am avut succese extraordinare cu muzica religioasă, dar ne-am gândit să dezvoltăm şi latura de folclor românesc, care este, de fapt, un filon al muzicii religioase. Ne face foarte fericiţi“, spune dirijorul Iulian Dumitru.

Toţi cei 30 de cântăreţi ai corului sunt ca o mare familie. „Relaţiile noastre se bazează înainte de toate pe dragoste de cânt. Nu e uşor să faci performanţă fără să fii profesionist. Totul pleacă de la credinţă, pentru că noi suntem un cor ortodox. Aici nu există tensiuni, bârfe. Am ajuns să avem relaţii naşi-fini între noi. Suntem sudaţi sufleteşte total, altfel nu am fi ajuns la asemenea performanţă“, spune dirijorul Iulian Dumitru.

Coruri din 60 de ţări…

Corala Armonia – Suita folclorica – 2013:

Corala ortodoxă bărbătească ARMONIA – RIGA 2014:

Citeste mai mult: adev.ro/nb2znc

29 august 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply