Nu ştim să ne vindem litoralul. Grecii spun că avem degeaba resurse, dacă nu le exploatăm

0
801

farmec.ro
carturesti.ro%20

Avem plaje superbe dar nu știm să le vindem destul de bine. Nisipul fin și apele limpezi ar trebui să facă din litoralul românesc un al doilea țărm elen. Asta nu o spunem noi, ci un expert grec de la Asociația Balcanică de Mediu.

litoralul-romanesc-plaja

Fokion Vosniakos, Președinte al Asociației Balcanice de Mediu: “Șezlongurile nu trebuie să fie din plastic, ci din lemn. La fel și saltelele, trebuie să fie confecționate din material textil.”

Preşedintele Asociaţiei Balcanice de Mediu a luat la pas mai multe plaje de pe litoralul românesc şi a decretat: “România are resurse uriaşe. Litoralul din Romania si Bulgaria arata semne de imbunatatire. Ce fel de imbunatatiri? Apa este mult mai curata decat in trecut.”

Ceea ce nu știu românii, însă, este să vândă resursele pe care le au. Până şi grecii ne spun fără menajamente: la capitolul servicii mai avem mult de lucrat.

Fokion Vosniakos, Presedinte al Asociatiei Balcanice de Mediu: “Foarte rău. În restaurante, în baruri, în hoteluri, în recepţii, ei nu ştiu să se comporte.”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sunt totuşi şi turisti care vin pentru distractie si mai putin pentru servicii.

Grecia este un exemplu de urmat. Aici materialele care sunt utilizate pe plaje protejeaza mediul. Unele plaje de pe litoralul romanesc se aliniaza totusi in rand cu plajele din strainatate.

Silvia Croitoru, agent de turism: “Grecii pot concura prin calitatea apei, au o apa cu o calitate de luat in consideratie si la servicii. Serviciile de pe plajele lor, de exemplu sezlonguri, umbrele, le au gratuit. In Romania, majoritatea sunt contracost.”

“De exemplu, la mâncare nu am auzit persoane care să vină de acolo şi să ne spună că au avut probleme cu intoxicaţia. La noi e full de aşa ceva”, a spus o turistă.

Românii au multe de învăţat de la turismul european. Daca în ţara noastră există doar o singura plajă Blue Flag, în Grecia sunt aproape 400. Asta înseamnă calitate şi servicii complete.

Mai mult, pe digi24.ro, 28.08.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply