Navă uriaşă construită la Mangalia. Mastodontul poate transporta 6.500 de autoturisme – VIDEO

0
797

nava-uriasa-dmhi-mangalia

Cea mai mare navă din Uniunea Europeană care transportă autoturisme a fost construită la Mangalia. Performanţa inginerilor nu a trecut neobservată de Guvern: premierul Victor Ponta a luat parte la festivităţi, a tăiat panglica şi a stat de vorbă cu investitorii coreeni despre eventualitatea preluării de către aceştia a şantierului militar din oraş.

Discuţiile au avut loc cu uşile închise, principalul scop al vizitei fiind posibilitatea preluării de către coreeni a fostului şantier militar, lăsat în paragină de aproape 14 ani.

Victor Ponta, premierul României: “Am avut ocazia să discutăm despre ceea ce trebuie să dezvoltăm împreună pe zona de infrastructură, pe zona de investiţii, pe zona de sprijin financiar şi legislativ. Vreau să vă asigur de întregul sprijin al statului român şi al Guvernului României. Până la urmă, suntem chiar parteneri sociali, având 49% din acţiunile acestei companii.”

Miniştrii români, premierul şi partea coreană au tăiat şi panglica inaugurală a celui mai mare pure-carrier construit într-un şantier din Europa.

Aceasta este o comandă dată de norvegieni, Mangalia fiind şi singurul şantier din Europa care mai construieşte acest gen de nave. Opt luni a durat partea de proiectare iar cea de execuţie, zece luni. Pe Ro-Ro pot fi încărcate 6.500 de autovehicule. Primul transport va pleca, în septembrie, spre Germania…

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, pe digi24.ro, 27.08.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply