Campanie de sterilizare gratuită, la Mangalia

0
684

Romania Animal Rescue-sigla

Primăria  Municipiului Mangalia, cu sprijinul Romania Animal Rescue, a desfăşurat, gratuit, în perioada 20-22 august, o campanie de sterilizare a câinilor/pisicilor cu stăpân, de pe raza municipiului Mangalia. Pe durata celor trei zile, la Biobaza Mangalia s-au prezentat aproape 150 de persoane care au adus animale la sterilizat. Potrivit organizatorilor, acţiunea a fost un succes, în special pentru faptul că oamenii au început să înţeleagă importanţa sterilizării animalelor de companie, în anumite condiţii.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian s-a deplasat personal la Biobaza Mangalia pentru a verifica modul de desfasurare a acţiunii. “Aceste campanii de sterilizare  sunt extrem de importante in gestionarea şi controlul populatiei canine de pe raza municipiului Mangalia. De aceea, deţinatorii de câini şi pisici trebuie să işi sterilizeze animalele de companie în condiţiile legii, pentru a reduce numarul câinilor comunitari. În luna septembrie va avea o nouă acţiune de acest fel, urmând ca de la 1 ianuarie să se aplice noua legislaţie în privinţa înregistrării animalelor de companie”. a declarat edilul.

Cu aceeaşi ocazie, reprezentanţii municipalităţii au declarat că, după 1 ianuarie 2015, deţinătorii de câini sau pisici sunt obligaţi să le  înregistreze şi să le implanteze microcipuri. Cetăţenii care nu îşi înregistrează animalele de companie riscă amenzi cuprinse între 2.000 si 5.000 lei, conform legilor în vigoare. Pentru un control al reproducţiei animalelor de companie, pe raza municipiului Mangalia, până la eradicarea populaţiei de animale comunitare, este obligatorie sterilizarea metişilor deţinuţi în proprietate, până la 1 ianuarie 2015.

Se interzice cu desăvârşire amplasarea de adăposturi pentru deţinerea sau creşterea câinilor/pisicilor fără stăpân, pe domeniul public. De asemenea, se interzice hrănirea câinilor/pisicilor fără stăpân pe domeniul public.

Reclamaţiile referitoare la evenimentele neplăcute legate de animalele cu /fără stăpân  se depun la Primăria Mangalia, la Biroul de Registratură şi Informare Cetăţeni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

22 august 2014. Comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply