Zi neagră pe litoral. Turişti înecaţi pentru că ignoră atenţionările salvamarilor

0
766

plaja-sudul-litoralului-evz

Doi turişti şi-au pierdut viaţa, un altul este dat dispărut şi alte cel puţin şase persoane au fost salvate de la înec după ce, neţinând cont de avertismentele salvamarilor şi de steagul roşu care interzice înotul, s-au aventurat în valurile mării. 

A fost alertă astăzi (luni) pe litoral. Valurile furioase şi curenţii puternici ai mării au înghiţit mai mulţi turişti. Scafandrii ISU Dobrogea caută şi acum un bărbat dispărut în valuri, în dreptul plajei dintre Olimp şi Neptun. Nici elicopterul SMURD care survolează zona nu l-a putut depista. Un bărbat de 49 de ani a murit înecat la Eforie Sud iar un altul, la 2 Mai. Tot la 2 Mai, salvamarii au reuşit să salveze un turist, în ultima clipă.

La Saturn s-a intervenit pentru scoaterea din apă a patru persoane care strigau după ajutor, una în stare gravă fiind transportată la Spitalul Judeţean Constanţa.

La Eforie Nord, doi turişti au scăpat cu viaţă, salvaţi la timp de către salvamari. Numărul intervenţiilor salvatorilor a fost însă mult mai mare.

„Turiştii aflaţi în vacanţă nu ţin cont de steagul roşu arborat pe plajele litoralului , care interzice scăldatul,  au impresia că dacă sunt buni înotători pot învinge valurile periculoase şi mai ales curenţii puternici de adâncime”, spune, supărat, şeful Asociaţiei salvamarilor din sudul litoralului, Gheorghe Lipoveanu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, AICI. 18.08.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply