KALLATIDA, un nou volum de studii științifice, va fi lansat joi la Mangalia

0
965

Coperta KALLATIDA

Cu prilejul Zilei Marinei Române, Asociația „ProActiv pentru Comunitate” Mangalia, Cercul Militar Mangalia și Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Filiala Mangalia organizează joi, 14 august 2014, ora 19.00, la Cercul Militar din Mangalia, lansarea volumului științific ‘KALLATIDA‘, coordonat de: dr. Ion PÂSLARU, dr. Sorin Marcel COLESNIUC și dr. Todor DIMOV. Din Colegiul de redacție mai fac parte: dr. Mihai IONESCU, dr. Liubov GERASKOVA, prof.univ.dr. Petre ROMAN, prof.univ.dr.  Evghenii IAROVOI, prof.univ.dr.  Serghei VNUKOV și prof.univ.dr. Gennadij TOŠČEV.

INVITATIE LANSARE KALLATIDA

Volumul reunește studiile științifice ale unor renumiți cercetători din: Bulgaria, Macedonia, Polonia, Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova și România. Marea majoritate a studiilor științifice se referă la istoria cetății Callatis și a teritoriului ei în perioada antică. Articolele sunt scrise într-una dintre limbile: română, engleză, bulgară sau rusă și au rezumate în toate cele patru limbi menționate. Lucrarea conține 370 de pagini format A4, multe dintre ele fiind planșe color.

Cartea a apărut cu susținerea financiară a: Asociației „ProActiv pentru Comunitate Mangalia” – președinte Nicoleta GRIGUȚĂ, Asociației Rezerviștilor Militari din Șabla (Bulgaria) – vicepreședinte Iordanka STOEVA, Primăriei Durankulak (Bulgaria) – primar Ziumbiul MEDAROV și a unor oameni de afaceri bulgari.

Este a cincea carte pe care o public din august anul trecut și până în prezent. Prima a fost „Istoria singurului papirus descoperit în România”; a doua – „Revoluția din decembrie 1989. Valoarea libertății”, a cărei apariție am coordonat-o împreună cu drd. Ovidiu Mihalache; a treia – „Cultura Zau” – reprezintă teza mea de doctorat; a patra – „Studii de preistorie. Zona Pontică”, am coordonat-o împreună cu dr. Gabriel Talmațchi (de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța) și dr. Todor Dimov (de la Muzeul de Istorie din Dobrici, Bulgaria), iar cea pe care o lansăm joi, 14 august 2014, ‘KALLATIDA’, este a cincea carte. Aceasta însumează 26 de studii științifice, ce aparțin unor specialiști în istorie veche și arheologie din șapte țări din Europa și Asia. Volumul „KALLATIDA” l-am coordonat împreună cu dr. Ion Pâslaru și dr. Todor Dimov.  

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dr Sorin Marcel Colesniuc

Cercetător științific, dr. Sorin Marcel COLESNIUC.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply