Proiect: Costuri mai mici pentru încălzirea școlilor din Mangalia

0
688

scoala-sf-andrei-mangalia

Conducerea administrației locale din Mangalia dorește finanțarea unui proiect privind branşarea la reţeaua de gaze a tuturor şcolilor şi grădiniţelor din oraş, ceea ce ar însemna o reducere de 300.000 de lei, fără TVA, a cheltuielilor pentru încălzirea unităților școlare.

Introducerea rețelei de gaz în Mangalia a însemnat, pe lângă un confort sporit, și facturi mai mici la încălzire atât pentru populație, cât și pentru administrația publică locală, care a plătit mai puțini bani pentru producerea energiei termice.

”Trecerea centralelor termice de la combustibilul lichid ușor la gaze a însemnat un salt uriaș pentru Mangalia și a dus, automat, la o economisire a banului public privind încălzirea locuințelor iarna. În trecut, costul de producție a gigacaloriei era de 540 de lei, dar odată cu introducerea rețelei de gaze, acesta a scăzut la 426 de lei/gigacalorie. Totodată, a fost redus și preţul de facturare a energiei termice către populaţie, de la 295 de lei la 240 de lei, diferența fiind subvenționată de la bugetul local”, a declarat directorul societății de distribuţie şi furnizare a energiei termice Goldterm SA, Dan Georgescu.

El a adăugat că, pentru a economisi banul public, Consiliul Local a luat în discuție finanțarea unui proiect privind branşarea la reţeaua de gaze a tuturor şcolilor şi grădiniţelor. ”Asta înseamnă că se vor cheltui bani mai puțini de la bugetul local pentru încălzirea unităților în timpul sezonului rece”, a conchis Georgescu. El a mai spus că, spre exemplu, în iarna trecută, Primăria a cheltuit aproape 900.000 de lei, fără TVA, pentru încălzirea școlilor, iar dacă unitățile de învățământ ar fi racordate la rețeaua de gaz, s-ar face o economie de 300.000 de lei, fără TVA.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, 31.07.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply