De sambata, voluntariatul va fi recunoscut ca experienta profesionala. ONG-urile vor avea noi obligatii

0
745

voluntariat

Activitatea de voluntariat va fi considerata experienta profesionala in specialitate, se arata intr-un act normativ publicat in luna iunie in Monitorul Oficial si care a intrat in vigoare sambata, 26 iulie.

Pentru ca acest lucru sa se intample, organizatiile care lucreaza cu voluntari trebuie sa indeplineasca unele obligatii, printre care intocmirea unui contract de voluntariat sau eliberarea certificatelor de competenta.

In prezent, voluntariatul in Romania este reglementat de Legea nr. 195/2001, act normativ care, potrivit mai multor parlamentari, prezinta o serie de lacune si contradictii in ceea ce priveste semnificatia unor termeni, reglementarea contractului de voluntariat, a drepturilor si obligatiilor voluntarilor. Din acest motiv, demnitarii au elaborat un nou document, care clarifica activitatea de voluntariat in tara noastra, documentul fiind si publicat in Monitorul Oficial.

Este vorba despre Legea nr. 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 469, din 26 iunie 2014, ce intra in vigoare la 30 de zile de la publicare, adica in 26 iulie 2014, data la care va fi abrogata Legea nr. 195/2001, aplicabila inca.

Potrivit dispozitiilor ce se vor aplica incepand de sambata, voluntariatul reprezinta activitatea de interes public neobligatorie, neremunerata si bazata pe decizia liber consimtita a voluntarului persoana fizica, prin intermediul unei persoane juridice, de drept public sau de drept privat, fara scop lucrativ, individual sau in grup.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ca element de noutate, noua lege stipuleaza ca activitatea de voluntariat se considera experienta profesionala in specialitate, in functie de tipul activitatii, daca aceasta este realizata in domeniul studiilor absolvite.

Mai mult, aici: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_37418/De-sambata-voluntariatul-va-fi-recunoscut-ca-experienta-profesionala-ONG-urile-vor-avea-noi-obligatii.html


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply