Şedinţa ordinară a CL Mangalia din 21.07.2014. Revista presei locale – VIDEO

0
685

farmec.ro
carturesti.ro%20

clm-21iulie2014

EDITIA DE SUD: Primarul şi consilierii, în „tabere adverse“? Marin Ciocâia: „Domnule primar, vă consideraţi la Gardă, iar noi suntem buticarii dumneavoastră!“

Consilierii locali, chemaţi de edilul urbei să aprope o serie de proiecte în cadrul unei şedinţe ţinute la primărie, au respins, pe bandă rulantă, aproape toate iniţiativele înaintate de Cristian Radu. Printre acestea s-au numărat rectificarea de venituri şi cheltuieli pentru anul financiar 2014, aprobarea indicatorilor tehnico-econmici ai investiţiei „Proiectare şi execuţie lucrări de branşare a blocurilor cu sobe din Mangalia“, încheierea contractului de finanţare pentru proiectul „Creşterea eficienţei cazanelor de gaze a sistemului de alimentare cu energie termică a Mangaliei. Reabilitarea reţelei termice aferente CT13, aprobarea preţului pentru parcările din staţiuni, înfiinţarea Clubului Pensionarilor în Neptun-Bazar Prichindel.

Nemulţumirea consilierilor PDL, PPDD şi PSD, cei ce s-au abţinut la votul acestor proiecte, a constat, în principal, în faptul că proiectele cu pricina nu le-au fost aduse la cunoştinţă înainte cu cinci zile înaintea şedinţei de consiliu, potrivit legii, iar unele le fuseseră propuse spre votare chiar în timpul întrunirii.

Chiar de la primul proiect de pe ordinea de zi spiritele s-au încins. Consilierii au considerat că rectificarea bugetară propusă spre aprobare este una umflată: „Bugetul este supraevaluat. În 2013 aţi strâns, la bugetul local, 69 de milioane de lei, iar pentru anul acesta estimaţi că veţi avea 120 de milioane? Nu puteţi spune că, dacă de la începutul anului primăria a reuşit să colecteze 35 de milioane de lei, o să reuşească, în celelalte şase luni să adune 85 de milioane de lei…“, a declarat Dragoş Bociog, consilier PPDD. Afirmaţiile consilierului local şi faptul că proiectul nu a fost aprobat au stârnit nemulţumirea primarului Cristian Radu, care i-a urecheat, copios, pe aleşii locali. „Dacă suntem în tabere adverse, spuneţi-mi, ca să ştiu cum să mă comport. Pot să mă comport şi în tabăra adversă şi în cealaltă tabără“, a declarat edilul urbei. „Domnule primar, rugămintea mea este să nu ne mai certaţi. Fac un apel la echilibru, să păstrăm un ton civilizat al discuţiei şi să nu mai apelăm, la infinit, la „greaua moştenire“. Haideţi să construim, pentru acest oraş…“, a spus consilierul Laura Cîrlan.

Cum, în continuarea şedinţei, consilierul Bociog a întrebat care este situaţia celor câteva sute de chioşcuri şi tarabe ilegale de pe raza Mangaliei, primarul Radu l-a luat la forfecat pe acesta, acuzându-l că i-ar solicitat o autorizaţie pentru un chioşc la Neptun. „De aceea sunteţi revoltat, pentru că nu v-am aprobat o autorizaţie pentru o tarabă la Neptun“, a spus primarul Radu. „Vă rog să faceţi publice orice acte care să dovedească faptul că eu, Dragoş Bociog v-am solicitat acest lucru“. Cum primarul a afirmat, încă o dată, că este sigur de solicitarea consilierului, preşedintele PPDD, Marin Ciocâia a sărit în ajutorul colegului de partid: „Nu este adevărat, de ce nu spuneţi că solicitarea a fost făcută de băiatul meu, Cosmin Ciocâia. Băiatul a cerut doar posibilitatea să deschidă un chioşc, unde ar fi muncit alături de alţi cinci tineri. Dumneavoastră nu aţi înţeles că sunteţi primar, nu sunteţi la Gardă. Vă consideraţi în continuare la Gardă, iar noi suntem buticarii dumneavoastră. Nu ai pic de respect, domnule, îl ataci pe copilul ăsta (…). Primarul are ce are cu mine. A dat voie să cânte indieni, să se vândă Avon, scoici, dar băiatul meu nu are voie să îşi deschidă un chioşc“. Disputa a continuat, consilierul Ciocâia, taciturn de felul său în Consiliul Local, continuând tirul acuzaţiilor: „Unde trăiţi dumneavoastră, domnule primar, la Constanţa sau la Mangalia? Vă spun eu, locuiţi în Constanţa. Ne-aţi minţit în campanie că staţi la Mangalia. Dacă se întâmplă ceva la două noaptea cum ajungeţi aici?“

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

După stingerea conflictului, Dragoş Bociog a solicitat primăriei o listă cu toate amplasamentele (chioşcuri, tarabe etc) care nu au autorizaţii de construcţie, potrivit regulamentului aprobat într-o şedinţă anterioară. Din declaraţiile alesului local, peste 200 de astfel de improvizaţii ar funcţiona, ilegal, pe raza municipiului şi staţiunilor.

editiadesud.ro 22.07.2014.

_______________________________________________________________

Mangalia.Tv: Ședință cu “scântei” la Consiliul Local Mangalia – VIDEO

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=kdckEeGznZc#t=107

Foto: Mangalia.Tv.

22.07.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply