Soldați profesioniști din Mangalia au vizitat Muzeul Callatis – FOTO

0
997

Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, o serie de 58 de soldați profesioniști, ai Școlii de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, însoțiți de mai multe cadre militare, au vizitat Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia, din cadrul Complexului Cultural „Callatis”.

Printre cei care i-au însoțit au fost: comandor Vasile Chirilă, comandantul Școlii de Aplicație a Forțelor Navale, comandor Dănuț Andronie, comandantul Centrului de Instruire și maistrul militar Antoniu Bogdan, comandant de subunitate.

Cu toții au primit informații despre istoria cetății Callatis și a orașului Mangalia de la: cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, șeful muzeului callatian, și muzeograf Liliana Bădin, ghidul muzeului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Specialiștii instituției le-au prezentat vizitatorilor: descoperirile din perioada neolitică aparținând culturii Hamangia; întemeierea cetății Callatis și evoluția sa timp de peste șapte secole, precum și exponatele din acea vreme; apariția denumirilor de Pangalia și Mangalia pe locul unde în Antichitate exista cetatea Callatis; dezvoltatea orașului Mangalia în perioadele modernă și contemporană.

De Ziua Internațională a Muzeelor, intrarea la Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia, din cadrul Complexului Cultural „Callatis”, a fost gratuită.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply