Podul de la Agigea, deschis toată vara. Restricţiile se ridică după 15 iunie VIDEO

0
661

Podul de la Agigea, aflat în reparaţii, va rămâne deschis pe întreaga durată a sezonului estival. Se vor impune din nou restricţii, începând cu 15 septembrie. Însă până atunci, ar trebui să fie gata noul pod construit peste canalul Dunăre – Marea Neagră.

Până la sfârşitul săptămânii se circulă fără restricţii pe podul de la Agigea. Constructorii se vor apuca apoi din nou de lucru. Vor înlocui cablurile de susţinere şi vor întări structura de rezistenţă.

Sorin Ionescu, constructor: “Am reuşit să înlocuim şase hobane din cele zece. Până la 15 iunie, când începe sezonul estival, vom înlocui alte două, astfel încât să putem circula fără restricţii”.

Inaugurat în 1984, podul de la Agigea era în pericol să se prăbuşească. Ca să termine mai repede reparaţiile, constructorii au propus, în toamna anului trecut, restricţionarea totală a traficului timp de 3 luni. Autorităţile au decis să interzică accesul doar pentru autovehiculele de peste 3,5 tone.

Premierul Victor Ponta: “Mi-am asumat un mare risc, ştiu. Că trebuia, de fapt, să îl închidem de tot. Şi acum recunosc că am stat cu sufletul îndoit că, Doamne fereşte, se întâmpla ceva rău”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Lucrarile de consolidare urmează să fie încheiate până la sfârşitul lunii octombrie. Din toamnă însă, şoferii ar trebui să meargă pe noul pod peste canalul Dunăre – Marea Neagră.

Laurenţiu Teodoru, reprezentant tehnic: “Sunt executaţi 100% pilonii mari, inclusiv confecţiile metalice de ancorare a hobanelor din piloni. Avem de montat 150 de metri tronsoane de câte 10 metri deasupra canalului”.

Noul pod va putea prelua traficul direct de pe Autostrada Soarelui.

Mai mult: http://stiri.tvr.ro/podul-de-la-agigea-deschis-toata-vara-restrictiile-se-ridica-dupa-15-iunie_43959.html#sthash.zQDXj8FN.dpuf


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply