Bogdan Dobrică a inventat termostatul care reduce factura la gaze cu 30%!

0
835

farmec.ro
carturesti.ro%20

Românul care se ia la trântă cu Google!

Un inventator român, pe numele său, Bogdan Dobrică, a inventat un termostat inteligent care poate reduce cu 30% facturile la gaze.

Dispozitivul funcţionează cu senzori wireless de temperatură, dar este conectat şi la internet şi la alte baze de date, astfel încât poate stabili cu exactitate funcţiile de transfer termic, eficienţa izolaţiei existente etc, şi poate regla o temperatură constantă, reducând riscul de apariţie a igrasiei sau a umidităţii. Gadgetul foloseşte protocolul OpenTherm, implementat îm 99,5% din centralele termice.

Introducerea termostatului în toate blocurile cu centrale individuale de apartament ar duce la economii de 19,78 de milioane de dolari la facturile de gaze într-un an, potrivit unei simulări.

„Îmbinând concepte inovatoare derivate din Teoria Jocurilor dezvoltată de John Nash – laureat Nobel şi protagonistul filmului «A beautiful mind», Termnet – Sistemul Inteligent Integrat de Control al Centralelor Termice Individuale din blocurile de locuinţe, permite reducerea consumului de energie cu un procent de 15 până la 30% faţă de soluţiile comerciale disponibile pe piaţă, fără a afecta în niciun fel gradul de confort al locuinţelor, ales individual de fiecare locatar“, a declarat inventatorul Bogdan Dobrică, într-un comunicat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult: adev.ro/n4fsvc

 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply