SF.GHEORGHE 2014: Fetele nemăritate pot vedea chipul ursitului. SUPERSTIŢII DE SFÂNTUL GHEORGHE

0
765

SF. GHEORGHE 2014: Ziua de 23 aprilie, în calendarul ortodox,  este marcată ca ziua Sfântului Gheorghe, o sărbătoare foarte importantă pentru creștin-ortodocși.  Ca în mai toate sărbătorile creștine și în această zi sunt păstrate, mai ales la sate, o serie de tradiții, superstiții și obiceiuri.

SF. GHEORGHE 2014: Ca semn de sărbătoare, în ziua Sfântului Gheorghe, creștinii pun la porțile caselor crenguțe de fag, brazde cu iarbă verde sau  smocuri de iarbă în stâlpii de susținere ai porților. Se spune, din bătrâni, că “Sfântul Gheorghe, când vine, își leagă calul de un stâlp al porții și paște iarba.

Animalele, pentru a fi ferite de farmece, vrăjitorii și boli, sunt protejate cu crenguțe de leuștean puse la intrarea în grajduri.

Obiceiul de a pune crenguțe de fag și iarbă verde la porți are o dublă semnificație. Pe de o parte, simbolizează venirea primăverii, verdele reprezentând renașterea naturii și trezirea la viață a vegetației. Pe de altă parte, crenguțelor cu muguri le sunt asociate puteri nebănuite de ocrotire a pășunilor și fânețelor împotriva duhurilor rele.

Citeste mai mult pe RTV.NET, 22.04.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

LA MULȚI ANI, Gheorghe, Gheorghița, Gherghina, George, Georgiana, Georgeta, Geta, Gica, Gică și alte nume derivate din Sf.Gheorghe! Sănătate multă și numai bine !


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply