CPR: Impozitul forfetar va afecta grav unitățile de servicii din segmentul auto

0
691

farmec.ro
carturesti.ro%20

Introducerea impozitului forfetar va avea consecințe dramatice din punct de vedere social și va provoca pierderi semnificative bugetului de stat, impactul fiind extrem de grav în cazul unităților de servicii din segmentul auto, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES de Confederația Patronatul Român (CPR).

Foto: (c) Vlad STAVRICĂ / AGERPRES ARHIVĂ

‘Niciuna dintre propunerile de amendare nu a fost luată în seamă, iar avizele în diferite comisii au fost date în absența reprezentanților celor care lucrează efectiv în domeniu. În cazul în care legea va fi adoptată de Camera Deputaților, pierderile provocate firmelor din domeniu vor fi uriașe, respingerea proiectului fiind singura decizie logică’, a declarat Victor Balaș, președintele executiv al Asociației Specialiștilor Auto din România (ASAR), membră a CPR.

Potrivit acestuia, aplicarea Legii impozitului forfetar ar afecta doar unitățile care funcționează legal și care plătesc deja impozit.

‘Efectele imediate ar consta în închiderea sau restrângerea activității majorității firmelor, cu efecte sociale grave, precum și trecerea în zona ^gri^ sau chiar ^neagră^ a mai multor ateliere. În noile condiții, este obligatorie creșterea tarifelor la manoperă, cei afectați fiind clienții. Este absurd să considerăm că un service cu trei angajați, care își desfășoară activitatea într-o hală de o mie de metri pătrați, aparținând unui fost CAP din Tulcea, Călărași sau Valea Jiului, poate plăti un impozit forfetar de 120.000 de lei pe an, așa cum reiese din proiectul de lege’, a mai spus Balaș.

Mai mult, AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply