Activiştii din Mangalia au înfiinţat o asociaţie, pentru a continua războiul cu exploatarea gazelor de şist

0
780

Activiştii de mediu care sunt împotriva exploatării gazelor de şist în sudul Dobrogei vor să acceseze fonduri europene, în cadrul unei asociaţii non-profit.

Artistul Gabriel Tora a demonstrat împotriva exploatării gazelor de şist. FOTO George Balaur.

Asociaţia este non-profit şi se va numi „DobroGeea“ (dobro – bun, geea – pământ). Astfel, activiştii de mediu vor putea să acceseze fonduri europene sau să primească sponsorizări din partea celor interesaţi: societăţi de turism, societăţi agricole, simpli cetăţeni.

„Noi, grupul oamenilor implicaţi în protestele faţă de exploatarea gazelor de şist în sudul Dobrogei, dorim să informăm cetăţenii de la sate despre această problemă. Dorim să înfiinţăm asociaţia non-profit „DobroGeea“(dobro = bun, geea = pământ), pentru a putea lupta paşnic, în limitele legii, împotriva începerii exploatării gazelor de şist în sudul Dobrogei, pentru a păstra pământul Dobrogei curat, bun pentru agricultură, aşa cum l-am primit de la strămoşii noştri, neinfestat cu toxinele ucigătoare ce ar putea rezulta în urma diabolicei metode a fracturării hidraulice, folosite în extragerea gazelor de şist. Constituirea într-o asociaţie ne va oferi posibilitatea de a accesa fonduri europene sau sponsorizări din partea factorilor interesaţi de activitatea noastră: societăţi de turism, societăţi agricole, simpli cetăţeni, etc“, spune George Balaur, unul dintre activişti.

Citeste mai mult: adev.ro/n2db3h

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply