Filiala Mangalia a Ligii Navale Române a sărbătorit 15 ani de la înființare (Galerie FOTO)

0
850

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul director al Filialei Mangalia a Ligii Navale Române a organizat vineri, 28 februarie 2014, începând cu ora 10.00, la Cercul Militar din Mangalia, Adunarea generală festivă prilejuită de împlinirea a 15 ani de la înființare. Au fost prezenți reprezentanți ai: forțelor navale din garnizoana Mangalia, Jandarmeriei Neptun, Poliției locale, liceelor și școlilor gimnaziale din Mangalia, Clubului Artelor „Solteris”, Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, precum și membri de onoare activi și simpatizanți ai Ligii Navale Române.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de către președintele Filialei Mangalia a Ligii Navale Române, contraamiral de flotilă (ret) Petrică Stoica. A urmat primarul Radu Cristian, care a adresat un mesaj de felicitare Ligii Navale Române. Au mai rostit scurte alocuțiuni: comandor (r) Alexandru Macavei, președintele Filialei Mangalia a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Liana Naum, șeful Cercului Militar Mangalia, prof. Emil Ninu, președintele Filialei Mangalia a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” și membrii fondatori maistru militar de marină principal (r) Gheorghe Vlad și locotenent Constantin Anca.

Cu prilejul acestei aniversări, în partea a doua a manifestării s-a desfășurat un eveniment cultural: cercetătorul științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, membru al Filialei Mangalia a Ligii Navale Române, și-a lansat volumul intitulat: „Cultura Zau”. Cartea a fost prezentată de poeta Emilia Dabu, președintele Clubului Artelor „Solteris”, după care și-au exprimat un punct de vedere științific doi experți în arheologie: dr. Mihai Ionescu și dr. Ion Pâslaru. Cartea se adresează specialiștilor în preistorie, profesorilor și studenților de la facultățile de istorie, dar și tuturor celor interesați de preistoria României.

Activitatea s-a încheiat cu un moment artistic susținut de col (ret) George Șerban și maistrul militar de marină principal (ret) Gheorghe Vlad. La final, toți cei prezenți au participat la un cocktail aniversar.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Galerie FOTO:

Data: 02.03.2014,

                                   Persoane de contact: 

Comandor (r) Nicolae TEODORESCU – secretar al Filialei Mangalia a LNR

Tel: 0731.659.951,

Dr. Sorin Marcel COLESNIUC – membru al Filialei Mangalia a LNR

Tel: 0722.696.299.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply