Un nou simpozion științific la Cercul Militar din Mangalia

0
968

farmec.ro
carturesti.ro%20

Biroul Filialei Mangalia al Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Viceamiral inginer Grigore Mateș, condus de președinte comandor (r) Alexandru Macavei, a organizat joi, 30 ianuarie 2014, începând cu ora 9.00, la Cercul Militar din Mangalia, un nou simpozion științific intitulat: Unirea Principatelor Române și Ziua poetului național Mihai Eminescu.

Comandorul (r) Gheorghe Ciucu, secretarul Filialei Mangalia a ANCMRR, împreună cu comandor (r) Alexandru Macavei și ceilalți membri ai biroului, au propus organizarea simpozionului cu prilejul Adunării lunare a filialei asociației, care are loc în ulima joi a fiecărei luni din anul calendaristic.

Prima comunicare a fost susținută de cercetător științfic dr. Sorin Marcel Colesniuc, care a vorbit despre evenimentele desfășurate în urmă cu 155 de ani, atunci când, prin alegerea colonelului Alexandru Ioan Cuza, ca Domn, în Moldova (la 5 ianuarie 1859) și în Țara Românească (la 24 ianuarie 1859) a fost declanșat procesul de unificare a teritoriilor românești, care s-a încheiat în ziua de 1 decembrie 1918, prin Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Următoarea comunicare, „Rolul militarilor la dezvoltarea orașului Mangalia”, a fost susținută de comandorul (r) Ovidiu Mihalache. În continuare, a prezentat și cartea lansată în ziua de 22 decembrie 2013, intitulată „Revoluția din decembrie 1989. Valoarea libertății”, a cărei apariție a coordonat-o împreună cu dr. Sorin Marcel Colesniuc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Doctorand în istorie al Universității Ovidius din Constanța, comandorul Ovidiu Mihalache i-a invitat pe cei prezenți la simpozion să contribuie cu noi informații, fotografii și documente la volumul aflat în lucru, referitor la rolul pe care l-au avut militarii în dezvoltarea Mangaliei.

În partea a doua a manifestării s-a desfășurat un moment artistic. Colonelul (r) George Șerban a recitat mai multe poezii scrise de Mihai Eminescu și a interpretat la chitară și voce câteva poezii pe ale marelui poet național. În încheiere, maistrul militar principal (r) Gheorghe Vlad a recitat câteva poeme scrise de poetul nepereche Mihai Eminescu.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply