Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită la Muzeul Callatis – FOTO

0
848

Miercuri, 15 ianuarie 2014, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului callatian, din cadrul Complexului Cultural „Callatis”, a fost organizată manifestarea cultural-științifică „15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale”.

În deschidere, dr. Sorin Marcel Colesniuc, șeful muzeului callatian, a vorbit despre motivul pentru care această zi este sărbătorită la Muzeul „Callatis”: „Muzeul Callatis este o instituție publică de cultură și mi se pare firesc ca Ziua Culturii Naționale, stabilită prin legea 238 din 2010, să fie sărbătorită în acest lăcaș de cultură.” În continuare, dr. Sorin Marcel Colesniuc a prezentat câteva informații mai importante din viața și opera literară a luceafărului poeziei românești, dar și studiile istorice ale poetului, alături de activitatea sa publicistică.

Mariana Gogu, profesor la Colegiul Economic Mangalia, a recitat poezia (creație proprie) „Eminescu-i nemurirea”. Tot de la Colegiului Economic, elevul Adrian Vlădescu a citit poezia (pe care el însuși a scris-o cu doar câteva zile în urmă) „Eminescu, drum bun!” Au mai recitat poezii ale marelui poet român elevii: Loredana Cristea, Andruța Mihai, Alina Vlăducă și Ema Pahonici.

Activitatea a continuat cu o comunicare realizată de prof. Corina Mihalache, directorul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu”, intitulată: „Lirica de meditație filosofică eminesciană”. După ce elevii Liceului „Ion Bănescu”: Kösztner Alina, Alexandra Datcu și Sergiu Ardeleanu au recitat poezii, prof. Corina Mihalache a interpretat la chitară mai multe melodii dedicate poetului nepereche Mihai Eminescu.

GALERIA FOTO:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 

Miercuri, 15.01.2014.

transmis de dr. Sorin Marcel COLESNIUC, șeful muzeului callatian din cadrul Complexului Cultural “Callatis”.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply