Distincţiile Gheorghe Lazăr în învăţământ. Situaţia de la Mangalia

4
1831
Câteva întrebări adresate Inspectoratului Şcolar al Judeţului Constanţa, Ministerului Educaţiei Naţionale, doamnei senator Ecaterina Andronescu şi parlamentarilor de Constanţa (anexăm documente).

Am primit la redacţie:

     Către

     Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa,

     Ministerul Educaţiei Naţionale,

     Doamna senator Ecaterina Andronescu,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

     Întrebare:

     Când va fi rezolvată situaţia celor zece cadre didactice din municipiul Mangalia, care nu au primit nici până astăzi drepturile cuvenite ca urmare a acordării distincţiilor “Gheorghe Lazăr” în anii 2009 şi 2010, cu toate că au înaintat numeroase Memorii şi Petiţii către Ministerul Educaţiei şi ISJ Constanţa în ultimii 4 ani ??

     Aşteptăm răspuns pe adresa redacţiei: [email protected]

     Mangalianews.ro, Vineri, 21 iunie 2013.


     UPDATE, Joi, 27.06.2013:

     Adăugăm copii ale documentelor adresate Ministerului de profil precum şi răspunsurile primite:


     UPDATE, Joi, 19.09.2013:

PETIŢIA din data de 02.09.2013, adresată Ministerului Educaţiei Nationale, domnului Ministru, prof.univ.dr. Remus Pricopie:

Iată şi Răspunsul MEN, (cu nr.17884/16.09.2013), primit la data de 19 septembrie 2013:

      În continuare, cele zece cadre didactice din Mangalia aşteaptă rezolvarea acestei situaţii şi nu tergiversarea ei până la “Calendele greceşti”…

     Ce părere au parlamentarii de Constanţa, domnii senatori şi deputaţi, reuşesc să-şi facă puţin timp şi pentru acest caz de “pasare” de la un an la altul a situaţiei acestor cadre didactice care au câştigat Distincţiile “Gheorghe Lazăr” cu truda unei  vieţi de om, la catedră ??

     Ştiaţi, oare, că, una dintre condiţiile “sine qua non” pentru obţinerea acestor distincţii a fost aceea să fi avut calificativul “Foarte bine” în ultimii 25 (douăzecişicinci) de ani ??

     Dascălii noştri nu merită mai mult respect ??

     MangaliaNews.ro, 20 sept.2013.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


4 COMENTARII

  1. Sunt si eu pe lista celor care NU au primit distinctia Gheorghe Lazar pentru anul 2009 in Cluj-Napoca. Unele scoli, care aveau pe lista directorii atunci in functie, au acordat distinctia, alte scoli nu. Suntem un grup care am dat in judecata ministerul, dar inca suntem cu recurs la ICCJ. Recursul depus in ianuarie 2016 inca nu a primit termen. Ultima solutionare a prevazut acordarea distinctiei numai pentru 2 foste directoare si restul de pe lista au fost respinsi, cu toate ca figurau pe aceleasi liste. Va rog sa ma contactati pe mail, daca se rezolva cumva situatia.
    Multumesc .

Leave a Reply