Ponta: “Susţin ideea de a avea regiunea Dobrogea”

0
595

Ponta: "Susţin ideea de a avea regiunea Dobrogea"

Din toamnă, Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare trebuie modificată, a declarat premierul Victor Ponta, la Mamaia, în deschiderea Biroului Permanent Naţional al PSD.

Formăm regiunile înainte de revizuirea Constituţiei, a explicat premierul: Cred că din această toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, în a forma practic regiunile chiar înainte de a primi statutul constituţional. Poate proiectul cel mai important din această toamnă, proiect politic, guvernamental, parlamentar, îl constituie declanşarea efectivă a procesului de descentraliare şi de pregătire a regiunilor, a afirmat Ponta.

S-a dovedit că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreunează lucrurile şi cu cât lăsăm mai mult la regiune, judeţ, oraş – atribuţii şi resurse – cu atât lucrurile merg mai bine, a mai spus premierul. Conform unor surse social-democrate, în discuţiile privind regionalizarea a fost susţinută varianta celor 10 regiuni.

Totodată, demn de menţionat este şi faptul că, tot vineri, premierul Victor Ponta a declarat: Susţin ideea de a avea regiunea Dobrogea.

Rocsana CRISTEA, replicaonline.ro, Sambata, 31 aug.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply