Maria Grapini, ministrul pentru IMM şi Turism, DEZAMĂGITĂ de cum arată sudul litoralului! – vezi de ce

0
1008
20 de mii de locuri de cazare, “blocate” în hotelurile lăsate în paragină.

Ministrul delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, a fost în vizită la Mangalia. Cu această ocazie, Grapini s-a declarat nemulţumită de cum arată staţiunile din sudul litoralului! Ea a făcut referire la hotelurile şi terasele lăsate în paragină. Conform Mariei Grapini, s-a greşit atunci când au fost promovate Constanţa şi Mangalia, dar nu a existat preocupare şi pentru remedierea problemelor constatate la clădiri preluate pe nimic de SIF-uri sau European Drinks.

Ministrul spune că va avea o propunere legislativă care să acţioneze în sensul obligării proprietarilor de active lăsate în paragină să le renoveze şi să le readucă în circuitul turistic.

La rândul său, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a spus că de la 1 aprilie se va face curat în zonele lăsate de izbelişte, iar decontarea chletuielilor va fi suportată de proprietari sau concesionari!

Tot primarul Mangaliei a arătat că o altă problemă este reprezentată de cele 110 hectare de plajă, concesionată la limita legii. Edilul a mai exemplificat că în 1996 o suprafaţă de 7 mii de metri pătraţi de plajă au fost concesionaţi pe 25 de ani, contra 260 de dolari pe an.

Revenind la unităţile hoteliere lăsate în paragină, de menţionat că ele însumează circa 20 de mii de locuri de cazare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Replica online, Marti, 19 martie 2013.

Update MangaliaNews (preluare Editia de Sud):

Maria Grapini: „Jumatate dintre locatiile de pe litoralul sudic nu arata bine deloc“ (video)

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xybk7e_ministrul-grapini-la-mangalia_news[/dailymotion]

Ministrul Turismului, Maria Grapini, s-a aflat, pentru circa două ore, în sudul litoralului, unde a inspectat, împreună cu oficialităţi şi investitori locali, situaţia staţiunilor de aici. Ministrul Turismului a declarat că, peste jumătate din locaţiile din sud nu arată aşa cum trebuie pentru un turism de calitate.

„Ca minister, putem declasifica unităţile care strică imaginea pe ansamblu. Însă putem face mai mult, putem adopta o hotărâre de Guvern prin care să acţionăm asupra celor care nu respectă arhitectura generală a zonei. Vorbim despre circa zece zone în toată ţara, pe care le vom delimita ca fiind zone de interes naţional în domeniul turismului, în care va fi inclus şi litoralul“.

După un periplu în staţiunile din sud, ministrul a făcut un popas la Complex Amfiteatru-Belvedere, unde şi-a exprimat tristeţea faţă de starea în care se află acesta: „Trebuie să găsim o formula legislativă prin care să constrângem astfel de proprietari să investească sau să vândă, în cazul în care nu vor să facă turism“, a conchis Maria Grapini.

Sursa: Editia de Sud, Marti, 19 martie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply