Costineşti: Referendumul privind gazele de şist, validat

1
1261

farmec.ro
carturesti.ro%20

Referendumul privind gazele de şist, validat

Pentru că, la consultarea populară de la Costineşti au votat peste 50% +1 din numărul total de alegători, Consiliul Local a votat unanim validarea referendumului.

Numărătoarea finală a votului exprimat la referendumul local de la Costineşti, unde populaţia a fost întrebată dacă este de acord cu exploatarea gazelor de şist în zonă, a arătat faptul că 92,69% dintre locuitori sunt împotriva acestei investiţii.

Potrivit datelor statistice oferite de Prefectura Constanţa, din cei 2.536 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente, 1.286 de cetăţeni au votat la referendum, înregistrându-se o prezenţă la urne de 50,7%. Dintre cele 1.286 de voturi exprimate, 24 au fost declarate nule. Astfel că, din numărul voturilor valabil exprimate, 1.192 de persoane au spus NU exploatării gazelor de şist, iar 70 de votanţi s-au arătat de acord cu această investiţie.

Cum legea prevede că referendumul poate fi validat doar dacă la urne se prezintă 50% +1 din numărul de alegători, referendumul de la Costineşti a fost validat, ieri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, convocată de primarul Traian Cristea.

Toţi cei 11 consilieri locali au votat în favoarea validării referendumului. Potrivit consilierului local Mircea Calu, referendumul a fost validat deoarece s-a luat în calcul, conform legii, numărul total al celor care au votat şi nu doar voturile valabil exprimate. El a spus că cele 24 de voturi anulate au reprezentat opţiunile membrilor secţiilor de votare din Costineşti şi cele ale unor locuitori din Costineşti şi satul Schitu, care nu s-au regăsit pe listele electorale permamente.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Telegraf, Joi, 20 Decembrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply