Muzeul Callatis organizează o excursie de documentare în Bulgaria

0
1280

farmec.ro
carturesti.ro%20

Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia și Colegiul Economic Mangalia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia, organizează, în ziua de 27 aprilie 2012, o excursie de documentare la muzeele și monumentele istorice din Bulgaria. Excursia documentară face parte din Proiectul “Muzeografii și arheologii de mâine’, proiect demarat în anul 2009.

“Am inițiat acest proiect în anul 2009, cu scopul de a atrage elevii Colegiului Economic din Mangalia către meseriile specifice unei instituții muzeale, printre acestea fiind cele de: muzeografi, arheologi, cercetători științifici, conservatori, restauratori. De-a lungul celor trei ani, elevii au participat, alături de specialiștii muzeului, la cercetările arheologice de salvare din zona Mangaliei, la activităţile de restaurare-conservare desfăşurate în laboratorul muzeului, la vernisarea unor expoziții temporare, la simpozioane, lecții deschise, lansări de carte etc.

De asemenea, am organizat excursii de documentare la muzeele și siturile arheologice din județul Constanța, dar și din țară. De această dată vizităm: Muzeul din Durankulak, Complexul de peșteri și necropolele timpurii de la Kamen Bryag, Cetatea de la Capul Kaliakra, Castelul Reginei Maria și Grădina botanică din Balchik. Proiectul se află în etapa finală. Elevii sunt acum în clasa a XII-a și în scurt timp vom afla câți dintre ei se vor îndrepta spre meseriile specifice unui muzeu. Excursia reprezintă ultima dintre activitățile derulate în cadrul acestui proiect, iar în scurt timp vom organiza și festivitatea finalizării acestei colaborări”, a precizat directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc.

ziuaconstanta.ro, joi, 26 Aprilie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply